Пиріжки з картоплею та часником
Катя
28.04.2016

Складові:
тісто:
- 300 г борошна
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. соди
- 1 ст. л. оцту
- 6-8 ст. л. жирної сметани

начинка:
- 1 кг картоплі
- 60 г вершкового масла
- сіль та перець
- 4-5 великих зубців часнику

Приготування
Тісто: в борошно додаємо сіль, соду, погашену оцтом, та сметану. Гарно вимішуємо. Тісто має бути чуть мякше аніж на вареники.

Начинка: картоплю почистити та відварити в підсоленій воді. Злити воду та перемяти товкачем, відразу, поки гаряча, додати масло, перець (не шкодуйте, сипте побільше), та часник (витиснути через часникодавку). Гарно все перем'яти та охолодити. Запах буде неймовірний....

Тісто розтачати товщиною 3 мм, вирізати варенички і робити пиріжки.
Викласти на змащене деко, або на пергамент, змастити олією, посипати перцем, пекти 25 хв при 180*.

close
Додати свій рецепт