Картопляні оладки (польська кухня)
rutamyata
02.12.2018

Страви, подібні до дерунів, популярні не лише в українській та білоруській, але й у багатьох інших національних кухнях буквально усіх континентів. Що вже казати про кухні сусідніх з нами країн!
От і польська кухня - ажніяк не виняток! :) Щоправда, там вона називається просто і по суті - картопляні оладки (принаймні, саме під такою невибагливою назвою я знайшла цей рецептик в одній книжці з польської кухні), хоча у нас в Україні їх, швидше за все, назвали б"дерунами","драниками","кремзликами"абояк. Та, зрештою, як не називай, а виходить все одно смачно! :-))) Можете пересвідчитися в цьому на власному досвіді...

800 г картоплі, 250 г ріпчастої цибулі, 1 яйце, 4 ст.л. пшеничного борошна, 0,5 ч.л. цукру, сіль за смаком, рослинна олія для смаження, сметана чи грибний соус для подачі, зелень петрушки для прикрашання.

Картоплю вимити, очистити й ополоснути водою. Цибулю очистити. Картоплю та цибулю натерти на дрібній тертці. Цибуля не тільки зробить оладки смачнішими та пишнішими, але й перешкоджатиме потемнішанню картопляної маси. Додати у картопляну масу збите яйце, борошно, сіль, цукор. Добре перемішати. На сковороді розігріти трохи рослинної олії та викласти картопляну масу у вигляді невеликих ляпеників. Обсмажити оладки на середньому вогні до рум'яності. Перекинути й обсмажити з іншого боку до готовності. Подавати гарячими, посипавши січеною зеленню петрушки, зі сметаною чи грибним соусом.

Приготовані за цим рецептом картопляні оладки, зображені на світлині, я подавала, рясно посмачивши їх сметаною, - СМАКОТА!!! :)))))

close
Додати свій рецепт