Пиріжки з яблуками
sofi
02.12.2018
Тісто. Яйце розтерти з цукром і сілью. В теплому молоці (температура молока до 37 градусів, це важливо!) Розчиніть дріжджі. Добавте попередньо підготовлене заздалегідь яйце, перемішайте. Невеликими порціями додавайте просіяне борошно. Поступово вимішуйте еластичне тісто. Добавте рослинне масло і вимішайте тісто ще раз. Тісто буде приємним, еластичним і трохи "глянцевим" від масла. Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 20-30 хвилин. Тісто має піднятися. Після того, як тісто піднялося, його потрібно ще раз вимісити, накрити рушником і знову прибрати в тепле місце, щоб воно піднялося ще раз. Так воно буде більш пишне. Безопарне дріжджове тісто готове.

Пиріжки. Готуємо яблучну начинку. Яблука нарізати дрібними кубиками, додати цукровий пісок і корицю, перемішати. Гасити на повільному вогні близько 5 хвилин, періодично перемішуйте. Дайте начинці охолонути, начинка для пиріжків готова. Від приготованого заздалегідь тіста відокремити невеликі шматочки - майбутніх пиріжків. Кожен з них розкачати, в центр викласти яблучну начинку. Защипуєм спочатку центр, потім боки, а потім защипуємо весь край пиріжка. Таким чином, пиріжки вийдуть акуратні і не розкриються при випічці. Протвінь змастити олією, викласти пиріжки і змастити їх збитим яйцем за допомогою кондитерського пензлика. Духовку розігріти до 180 градусів, запікати пиріжки близько 40 хв. Готові та гарячі пиріжки змастити вершковим маслом, накрити рушником і дати їм трохи охолонути.

Приємного вам чаювання! Насолоджуйтесь гарячими і такими запашними пиріжками з яблучною начинкою.

Інгрідієнти:
- 5 яблук *
- 1 яйце
- 2 ст.л. коричневого цукру **
- 20 гр вершкового масла
- 1-2 ст.л. борошна (для оброблення тіста)
- 1 ст.л. рослинного масла (для змазування форми)
- 1 ч.л. кориці (без верху)

Для тіста:
- 4 склянки молока
- 1 склянка борошна
- 1 яйце
- 30 гр пресованих дріжджів
- 4 ст.л. рослинної олії
- 5 ч.л. цукрового піску
- ¼ ч.л. дрібної солі

* - Для приготування я використовувала яблука сорту "антонівка", вони дуже ароматні. Можна використовувати й інший сорт за вашим смаком.

** - Цукор можна замінити звичайним при бажанні.
close
Додати свій рецепт