Кетчуп від Джеймі Олівера

Складові:
- 1 червона цибуля (велика)
- 0,5 цибулини фенхелю
- 1 паличка селери
- оливкова олія
- 1 розміром з великий палець шматок свіжого імбиру
- 2 зубчики часнику
- 0,5 свіжого червоного перцю чілі
- 1 пучок свіжого базиліка
- 1 ст. л. насіння коріандру
- 2 гвоздики
- 1 чайна ложка свіжомеленого чорного перцю
- морська сіль
- 1 кг жовтих, оранжевих або зелених помідорів
- 350 мл холодної води
- 200 мл червоного винного оцту
- 70 г м'якого коричневого цукру

Приготування
Цибулю, фенхель, селеру, часник порізати на шматочки середнього розміру, імбир нарізати на тонкі пластини, базилік розібрати на листя (його поки що відкласти) та стебла.
У каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію, помістити туди всі ці овочі, додати насіння коріандру та гвоздику. Приправити перцем і хорошою дрібкою солі. Готувати на повільному вогні протягом 10-15 хвилин до м'якості, помішуючи час від часу.
Помідори порізати, додати до овочів, що тушкуються, влити 350 мл холодної води. Довести до кипіння і варити на повільному вогні, поки соус не зменшиться у два рази.
Додати листя базиліка, то збити соус в кухонному комбайні або ручним блендером, і пропустити його через сито двічі, щоб зробити його гладким і блискучим. Перелити соус в чисту каструлю і додати оцет і цукор. Помістити соус на вогонь і варити, поки він не загусне і не стане консистенції томатного кетчупу. У цей момент виправити приправи за смаком.
Розлити в стерелізовані пляшки, витримати в холодильнику мінімум пів року. 



Джерело: Цибулю, фенхель, селеру, часник порізати на шматочки середнього розміру, імбир нарізати на тонкі пластини, базилік розіб
close
Додати свій рецепт