Кальмари-гриль із чилі і м'ятою від Джеймі Олівера

Складові:
- 4 середніх цілих кальмарів з крилами
- 1 столова ложка насіння фенхелю
- морська сіль
- мелений чорний перець
- цедра і сік 2 лимонів
- оливкова олія
- 2-3 червоних чилі, без насіння і нарізані
- 1 жменю свіжої м'яти, дрібно нарізаного
- 1 лимон, розрізаний на частинки для сервірування

Приготування
Кальмари помити, зняти верхню шкірку-плівку, дістати хорду.
Покласти кальмара на дошку так, щоб його крила лягли пластом на дошку ("на спину").
Всередину кальмара вставити широкого ножа, а іншим гострим ножем нарізати кальмар впоперек на вузенькі полоски. Ніж всередині не дасть розрізати кальмара повністю і кальмар буде триматися цілим, але буде й нарізаним. Виглядає дуже ефектно.
У ступці перетерти насіння фенхелю в легкий порошок з доброю дрібкою солі і перцю. Натерти цим всім кальмари, переконавшись, що приправа проникає в усі розрізи. Відразу ж на гарячу сковорідку гриль, повертаючи кожні 30 секунд або близько того, поки кальмари змінять форму і зміняться від непрозорого до білих всередині. Це не повинно зайняти більше, ніж кілька хвилин.

Додати лимонний сік в миску, оливкову олію екстра і збити. Додати лимонну цедру, перець чилі, м'яти і дрібку солі і перцю. Полити цим кальмари.

Дуже швидко і смачно, як і будь-що у Джеймі Олівера.



Джерело: Кальмари помити, зняти верхню шкірку-плівку, дістати хорду. Покласти кальмара на дошку так, щоб його крила лягли пластом
close
Додати свій рецепт