![](/_pu/33/57568403.jpg)
Складові:
для коржів:
- 3 яйця
- 3 скл. борошна
- 1 скл.цукру
- 100 г маргарину
- 2 ст.л. сметани
- 1 ч.л. амонію
- 1 ч.л.соди з оцтом
- вишні
мак:
- 1,5 скл. маку
- 100 г масла
- 1 скл.цукру
- 1 лимон
крем:
- 0,5 л молока
- 1 скл.цукру
- 2 ст.л крохмалю
- 1 ст.л. борошна
- масло
Приготування
Коржі: амоній розвести в сметані. Яйця збити з цукром,додати м'який маргарин, сметану з амонієм, соду з оцтом, борошно. Замісити тісто,розділити на 5 ч., до двох додати какао. Тісто поставити на 1 год. в холод.
Спекти 5 коржів, 3-білих, 2-чорних.
В чорних коржах зробити невеличкі дірки, в які при перемащуванні покласти вишні.
Мак: мак запарити і змолоти чи розтерти з цукром і маслом. Додати лимон.
Крем робила дуже смачний і ніжний заварний Додавала більше цукру.
Перекладати так: білий корж-крем-мак-крем-чорний корж-крем-білий корж-крем-чорний корж-крем-мак-крем-білий корж.
Не забувати про вишні, вкладати їх у дірки. Трохи мороки з маком, щоб викласти на крем. Легенько ножиком накладала. Але вартує того-високий, смачний пляцок.
Форма 20-30. Замішувала на 1,5 порції і пекла у формі 24-36 см.
Джерело: Яйця збити з цукром,додати м'який маргарин, сметану з амонієм, соду з оцтом, борошно. Замісити тісто,розділити на 5 ч.,