![](/_pu/36/37415281.jpg)
Форма 20 на 30 см.
Складові:
бісквіт:
- 5 яєць
- 1 скл. цукру
- 5-6 ст. л. борошна
- 100 г мелених горіхів
- 1,5 ч. л. порошку до печива
прошарок:
- 4 білки
- 1 скл. цукру
- 2 ст. л. крохмалю
- 100 г кокосової стружки
крем:
- 4 жовтки
- 2-3 ст. л. цукру
- 1 ст. л. борошна
- 1 банка консервованих ананасів
- 400 г масла
Приготування
Бісквіт: жовтки відділити від білків та збити з цукром. Окремо збити білки та легенько вимішати ложкою зверху вниз зі збитими жовтками (додавати білки не всі одразу, а порціями за 3-4 прийоми). Додати борошно та порошок до печива і легенько перемішати ложкою. Додати мелені горіхи і теж легенько перемішати. Випекти 2 коржі.
Прошарок: білки збити до пишності, потрохи підсипати цукор та продовжувати збивати до утворення стійких піків. Далі додати крохмаль та легенько вимішати ложкою зверху вниз. В кінці додати кокосову стружку та вимішати. Випікати на пергаментному папері при температурі 170-175°С близько 20 хв.
Крем: жовтки злегка збити з цукром, додати борошно та вимішати до однорідності. Розвести соком з банки ананасів. Поставити на маленький вогонь та, постійно помішуючи вінчиком, заварити до загустіння.
Окремо збити масло та по ложці додавати заварену масу.
Ананаси дрібно нарізати. Вимішати їх з кремом.
Перемащувати так: бісквіт - крем - кокосовий прошарок - крем - бісквіт - крем. Зверху обсипати кокосовою стружкою.