Форма 30*16.
Складові:
бісквіт:
- яйця 6 шт.
- цукор 1 скл.
- борошно 1 скл.
- какао 3 ст.л.
бізе:
- білок 3 шт.
- цукор 100 гр.
- крохмаль кукурудзяний 1 ч.л.
апельсинова прослойка:
- апельсини 3 шт.
- цукор 4 ст.л.
- желатин 3 ст.л.
- вода 300 мл
крем:
- масло 250 гр
- сгущене молоко 1 б.
- міцна кава 5 ст.л.
Приготування
Бісквіт: яйця розділяємо на білки та жовтки. Білки збиваємо з цукром на міцну піну, поступово додаємо по-одному жовтки, збиваємо все разом. Додаємо борошно та какао, легко вимішуємо. Виливаємо тісто у форму застелену пергаментом і змащену маслом!Випікаємо 30 хв. при 180град. Бісквіт розрізаємо на два коржа.
Бізе: білки збиваємо з цукром на великих обертах міксера до стійкої піни 15 хв., всипаємо до білків просіяний крохмаль і обережно перемішуємо, викладаємо у форму застелену пергаментом і сушимо про 120 град. 2 год(орієнтуватися на свою духовку).
Апельсинова прослойка: желатин з цукром залити водою, залишити набухнути на 10хв., потім прогріти на водяній бані і дати трохи остигнути. З апельсинів знімаємо шкірку (з неї можна зробити цукати). 2 апельсини нарізаємо на маленькі шматочки(поки що, відкладаємо), 1 апельсин збиваємо в блендері, вливаємо желатин, добре все вимішуємо, залишаємо при кімнатній температурі, щоб апельсинова маса почала гуснути, тим часом робимо крем!
Крем: розм'якшене масло збиваємо на невеликих обертах міксера зі згущенкою, по одній столовій ложці дадаємо міцну заварену каву, теж збиваючи але недовго, щоб не перебити крем і він не розслоївся!
Збираємо пляцок: на один коричневий корж наносимо крем, кладемо корж з бізе, знову крем, викладаємо апельсинові шматочки, ставимо пляцок в холодильник, щоб він трохи охолодився. Далі викладаємо на апельсинові шматочки підостиглу апельсинову масу, яка за цей час вже почала загусати, зразу накриваємо другим коричневим коржем, легенько притискаємо,щоб апельсинова маса і корж з'єдналися! Ставимо пляцок в холодильник для охолодження! Прикрашаємо пляцок за бажанням, я покрила просто шоколадною помадкою!