
Складові:
бісквіт:
- 5 яєць
- 1 ст. цукру (неповний)
- 1 ст. борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 2 ст.л. крохмалю
- ванільний цукор
чорнична маса:
- 1/2 л. чорниці (у мене заморожена)
- 1/2 ст. цукру
- 3 п. ягідного желе (галярэтки)
полунична маса:
- 1/2 л. сметани
- 1/2 ст. цукру
- 1 п. полуничного желе (галяэтки)
- 1/4 ст. води
крем:
- 1/2 б. згущеного молока
- 200 г. масла
Приготування
Бісквіт: окремо збиваємо білки з половиною норми цукру, окремо збиваємо жовтки з другою нормою цукру і ваніллю, додаємо інші інгредієнти і збиті білки. Печемо один корж 30хв. при температурі 160град. Охолоджуємо і розрізаємо на три частини.
Чорнична маса: чорницю засипаємо цукром, нехай пустить сік, і доводимо до кипіння, додаємо ягідне желе, добре вимішуємо і охолоджуємо.
Полунична маса: сметану збиваємо з цукром, вливаємо полуничне желе, розчинений в 1/4ст. води, і охолоджуємо.
Збірка: на низ - бісквіт, зверху - крем, тоді половина чорничної маси, далі кукурудзяна печиво, замочені в сиропі, кави або теплому молоці, знову чорнична маса, а після того полунично-сметанна маса і третій бісквіт.
Зверху можна залити помадкою, я ж змастила полуничної масою і посипала тертим шоколадом.
Ставимо в холодильник до повного застигання.