
Складові:
тісто:
- 225 г маргарину
- 1.5 скл. цукру
- 600 г муки
- 3 ч.л. порошку для печива
- 1 жовток
- 4 яйця
макова маса:
- 4 скл. маку (перемеленого)
- 4 яйця
- 1 скл. цукру
- 1 п. ванільного цукру
- 1 ст.л. манки
- 100 г масла
- 1 ч.л. порошку для печива
сирна маса:
- 800 г сиру
- 4 яйця
- 1 скл. цукру
- 1 п. ванільного цукру
- 1.5 ст.л. крохмалю
- 100 г масла
- цедра лимона
яблучна маса:
- 1 кг натертих яблук
- 1 скл. цукру
- 1 п. желе
Приготування
Замісити тісто: З 1/3 частини тіста спекти пустий корж. З тіста, яке залишилося, сформувати корж з бортиками, посипати манкою або сухарями, викласти макову масу, на неї сирну і пекти до готовності. Зверху викласти яблучну масу, накрити пустим коржем. Залити шоколадом.
Макова маса: мак зварити, перемолоти. Розтерти з жовтками, цукром, маслом, додати манку, порошок для печива і збиті білки. Все добре перемішати.
Сирна маса: сир перемолоти. Розтерти з жовтками, цукром, маслом, додати крохмаль, цедру лимона, збиті білки. Добре перемішати.
Яблучна маса: яблука натерти на грубій терці, додати цукор і тушкувати 10-15 хвилин. В гарячу масу додати желе.
Джерело: З 1/3 частини тіста спекти пустий корж. З тіста, яке залишилося, сформувати корж з бортиками, посипати манкою або сухаря