Пляцок фантазія

Форма 24-36 см або тортівниця д-30 см

Складові:
для коричневих коржів:
- 3 яйця
- 1 скл. цукру
- 2 ст. л. натурального меду
- 100 г масла 
- 2 ч. л. соди
- 2-3 ст. л. какао
- 3 скл. борошна

для білих коржів:
- 3 яйця
- 1 скл. цукру
- 1 скл. сметани
- 2 скл. борошна
- 2 ч. л. амонію

макова маса:
- 2 скл. маку
- 1 скл. цукру-пудри
- 100 г масла

крем:
- 1 л молока
- 2 скл. цукру
- 4 ст. л. манки
- 600 г масла
- лимон

Приготування
Коричневі коржі: яйця розмішати з цукром,додати мед і масло,поставити на невеликий вогонь і довести до кипіння.Як закипить додати соду.
Коли тісто набуде темного кольору і збільшиться в об'ємі, відставити, додати какао і 2 скл. борошна. Нехай остигає. Потім в холодне ще додати 1 скл. борошна. Пекти 2 коржі.

Білі коржі: амоній розвести у сметані.
Яйця збити з цукром, додати сметану з амонієм, борошно і добре вимішати .
Пекти 2 коржі.

Макова маса: мак запарити і втерти або змолоти. Додати цукор-пудру і масло.
Крем робила один раз заварний пудинговий, другий раз - Шарлот. Брала 0,5 л молока і масла менше.

Перемащувати так: темний корж - крем- білий корж, трошки змастити кремом і викласти макову масу-легенько змастити кремом,накрити білим коржем, тоді крем-темний корж.



Джерело: Коричневі коржі: яйця розмішати з цукром,додати мед і масло,поставити на невеликий вогонь і довести до кипіння.Як закипи
close
Додати свій рецепт