
Складові:
- мука 3 склянки
- сода 1 ч.л.
- цукор 2,5 склянки
- майонез 1 ст.л.
- маргарин 180 г.
- цукор ванільний 1ст.л.
- яйця 6 шт.
- грецькі горіхи 1 склянка.
- масло вершкове 200 гр.
- згущене молоко 1 банка (попередньо відварене)
Приготування
Згущене молоко, масло та маргарин має бути кімнатної температури.
Відділяємо білки від жовтків у різний посуд, до жовтків кладемо стакан цукру, вимішуємо, маргарин розминаємо ложкою, кладемо 1 ст.л. майонезу, 1 ч.л. соди гасимо уксусом, 1 ст.л. ванільного цукру, 3 склянки муки. Тісто має бути еластичне і м'яке. Ділим тісто на 3 частини і кладемо у холодильник на 30 хв.
У білки поступово сипемо цукор, і взбиваємо до густої піни.
Викладаємо у окремий посуд варене згущ. молоко + 200 гр. вершк.масла., взбиваємо до однорідної маси. Вмикаєм духовку на темп. 160 градусів.
Подрібнюємо горіхи у блендері, чи нарізаємо дрібно ножем.
Змазуємо деко маслом, викладаємо одну кульку тіста і руками розподілити тісто по деко. Зверху викладаємо на тісто третю частину білкової маси, і робимо піки з білків. Випікаємо 40 хв. і теж саме робимо з двума останіми частинами тіста. Після того як коржі остинуть змастити 2 коржі кремом, а зверху прикрашаємо по вашому бажанню.
Крем я зробила трошки інакший: масло+згущене молоко "Іриска".
Джерело: Згущене молоко, масло та маргарин має бути кімнатної температури. Відділяємо білки від жовтків у різний посуд, до жовткі