Пляцок Жених

Складові:
маковий корж:
- 2 скл. меленого маку
- 4 яйця 
- 1 скл. цукрової пудри 
- 2 ст. л. борошна
- 1 п. ванільного цукру
- 1 ст. л. меду
- 100 г масла
- 1 п. порошку до печива
- 2 кг яблук

горіховий корж:
- 5 яєць
- 5 ст. л. цукру 
- 5 ст. л. мелених горіхів
- 3 ст. л. борошна
- 2 ст. л. сухарів
- 1 ст. л. порошку до печива

крем:
- 1 скл. цукру
- 0,5 л молока
- 2 жовтка
- 2 ст. л. борошна
 -300 г масла

Приготування
Маковий корж: збити білки з цукровою пудрою і додавати по одному жовтку. Зменшити обороти у міксері поступово добавляти борошно,пор.до печива,ваніль,мед,масло(кімнатної темп.) в кінці мак.Яблука почистити та нарізати плястерками.
Деко застелити папером для випічки,змастити маргарином,щедро посипати сухарями,викласти яблука,а зверху яблук вилити маковий бесквіт.

Горіховий корж: окремо вимішати горіхи,борошно,пор.до печива,сухарі. 
Збити білки з цукром додавати по одному жовтку,постійно збивати,а у кінці вимішати з горіхами. 

Крем: жовтки втерти з цукром,борошном, додати молока і заварити. Заварний крем остудити та збити з маслом.

Форма 20*30
Перекладати:на дно горіховий корж, змастити кремом.
маковий корж яблука зверху - змастити кремом.



Джерело: Маковий корж: збити білки з цукровою пудрою і додавати по одному жовтку. Зменшити обороти у міксері поступово добавляти
close
Додати свій рецепт