
Складові:
бісквітний корж:
- 3 яйця
- 0,5 скл. цукру
- 0,5 скл. муки
- 1 ч. л. порошку до печива
- 2 ст. л. кип'ятку
- 2 ст. л. олії рафінованої
медові коржі:
- 300 г борошна
- 150 г маргарину
- 2 ст. л. штучного меду
- 1 ч. л. соди гашеної оцтом
- 2 ст. л. сметани
- 100 г цукру
- 1 яйце
крем заварний:
- 0,5 л молока
- 2 ст. л. муки
- 2 ст. л. крохмалю
- 300 г масла
- 2-3 ст. л. цукрової пудри (регулювати за смаком)
прослойка яблучна:
- 1 кг яблук
- 1 скл. цукру
- 1 лимонна галяретка
- 1 вишнева галяретка
Приготування
Бісквітний корж: яйця збивати з цукром 10-12хв., обережно домішати просіяну муку і порошок до печива,додати кип"яток, олію, все вимішати, вилити в форму. Випікати 20-25 хв. при t 180.
Медові коржі: яйце збити з цукром, маргарин посікти з борошном, додати мед (в мене натуральний) і всі решту інгредієнти, добре вимішати. Тісто розділити на 2 частини і спекти 2 коржі. Тісто має бути рідкувате,розмастити ложкою по формі.
Крем заварний: 250 мл молока закип"ятити, ще 250 мл молока розмішати з борошном і крохмалем і вилити в кип"яче молоко, варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки не загусне. Остудити.
300г масла збити з цукровою пудрою і збиваючи по ложці додавати заварну масу. Готовий крем розділити на 4 частини.
Яблучна прослойка: яблука потерти на крупній терці,додати цукор і потушити кілька хвилин, щоб не розварилися повністю.
Кожну галяретку розчинити в 0.5скл гарячоі води. Яблука розділити на 2 частини і до кожної додати по галяретці, розмішати. Форму, в якій пікся корж, застелити харчовою плівкою, виложити туди яблучну масу і застудити в холодильнику.
В мене була тільки червона галяретка, від себе ще додала в яблука 1 пачку(25г)желатину.
Джерело: Бісквітний корж: яйця збивати з цукром 10-12хв., обережно домішати просіяну муку і порошок до печива, додати кип"яток, о