
Складові:
тісто:
- 2 скл. квасолі
- 2 скл. цукру
- 10 яєць
- 1 скл. сухарів панірувальних
- 1 скл. горіхів грецьких
- щіпка солі
- кілька крапель мигдалевої есенції
- 2 ч.л. порошку до печива
крем:
- 400 г вершкового масла
- 1 банка згущеного молока з какао
- 3 ч. л. кави розчинної запареної 1 ст.л. окропу
Приготування
Квасолю замочити на кілька годин в холодній воді і зварити до півготовності (я зварила до готовності). Воду злити, а квасолю пропустити через м'ясорубку з найдрібнішими вічками.
В яйцях відділити білки від жовтків. Білки поставити до холодильника, а жовтки розтерти з цукром і щіпкою солі. Додати сюди мелену квасолю, всипати сухарі, перемелені горіхи, порошок до печива, есенцію (можна і не додавати) і збиті в круту піну охолоджені білки. Все перемішати. Тісто получається таке, як на бісквіти.
Тісто розділити на три частини. Форму вистелити пепером для випічки, змастити олією і викласти ложкою тісто.
Випікати в розігрітій духовці до готовності (в мене 30-40 хв.). Готовність перевіряю дерев'янною палочкою (сірником).
Крем: масло кімнатної температури збити міксером, додати каву і потрохи вливати згущене молоко з какао.
Охолоджені коржі перекласти кремом. Прикрасити за бажанням.
Джерело: Квасолю замочити на кілька годин в холодній воді і зварити до півготовності (я зварила до готовності). Воду злити, а ква