![](/_pu/29/47956594.jpg)
Складові:
тісто пісочне:
- 250 г масла
- 250 г цукру
- 15 г ванільного цукру
- 3 жовтки
- 3 ст. л. сметани
- 1 пачка польського порошку до печива Емікс
- 500 г муки
маково-білкова начинка:
- 2 скл. маку
- 350 г цукру
- 3 жовтки
- 50 г масла
- 1 ч. л. польського порошку до печива Емікс
- цедра 1 цитрини
- 100 г родзинок
- 3 ст. л. тертих горіхів
- 6 білків
Приготування
Замісити пісочне тісто і покласти в холод на ніч.
Для начинки мак перебрати, промити, залити водою, довести до кипіння, злити воду, змолоти на м’ясорубці.
Родзинки запарити і підсушити.
Вимішати мак, 150 г цукру, жовтки, м'яке масло, порошок до печива, цедру цитрини, горіхи і родзинки.
Білки взбити з 200 г цукру до стійкої піни. По одній ложці додати білкову масу до макової маси. Вимішувати обережно дерев'яною ложкою.
Форму 36х23 астелити пергаментом. Викласти 2/3 тіста у форму, виробити бортики, далі викласти макову масу, зверху з рещти тіста виробити сіточку. Змастити жовтком. Пекти при 180° близько 1 години до готовності.
Джерело: Замісити пісочне тісто і покласти в холод на ніч. Для начинки мак перебрати, промити, залити водою, довести до кипіння,