
Складові:
- 15 шт патисонів діаметром 10-12 см.
- 800 гр яловичого фаршу
- 1 цибулина
- 2 зубчика часнику
- 1 баклажан
- 1 пучок петрушки
- 1 гілочка базиліку
- 1 помідор
- 1 яйце
- оливкова олія
- сіль
- свіжезмелений чорний перець
- сметана
- сир твердий натертий
Приготування
Патисони помити, обсушити. Зрізати у патисонів "кришечку", чайною ложкою вибрати насіння. Вичищені патисони обмазати оливковою олією та натерти сіллю. Викласти патисони на деко і запекти про температурі 230 градусів 15 хв.
Цибулю дрібно нарізати, часник подрібнити ножем, баклажан порізати на маленькі кубики, окремо подрібнити стебла петрушки, окремо нарізати листя петрушки і базиліку, стиглий помідор натерти на тертку (шкірку викинути).
Злегка підсмажити на оливковій олії цибулю і часник, потім додати подрібнені стебла петрушки - трішки протушкувати. Додати нарізаний баклажан. Все обжарити пару хвилин, додати помідор. Дати трішки випаруватися сокові (не пережарити!).
Фарш вимішати з сіллю, свіжезмеленим перцем, яйцем, зеленню петрушки та базиліку. Додати тушковані овочі. Добре перемішати.
Начинити запечені патисони фаршем.
Зверху обмазати сметаною.
Запікати в духовці при температурі 200 градусів Цельсія 20-30 хв. Ха 10 хвилин до завершення запікання патіссони присипати тертим сиром.
Подавати гарячими із сметаною.
Джерело: Патисони помити, обсушити. Зрізати у патисонів "кришечку", чайною ложкою вибрати насіння. Вичищені патисони обмазати оли