Пляцок Куркуль

Складові:
маковий корж:
- 1 ст ложка натурального меду
- 1 скл цукру
- 5яєць
- 150 г топленого масла
- 1 ст л крохмалю
- 2ст л борошна
- 5 кислих яблук почищених і порізаних кубиками
- 1 ст л порошку до випічки
- 2 скл меленого маку

персиково-сирні коржі:
- 0,5 кг борошна
- 250 г маргарину
- 3 жовтки
- 1 скл цукру
- 1 ст ложка поршку до випічки
- 1 п ванільного цукру

сирна маса:
- 1 кг сиру
- 3 яйця
- 2 білки
- 2 ст л манки
- 1 п ванільного цукру
- 2 скл цукру
- 2 банки консервованих персиків

крем:
- 1 б сирого згущеного молока
- 350 г масла
- трохи сиропу з персиків

шоколадна поливка:
- 3 ст л какао
- 3 ст л цукру
- 3 ст л сметани
- 0,5 ст л масла

Приготування
Для макового коржа жовтки збити з цукром, додати мед і маргарин. Далідокласти збиті білки та всі сухі інгрідієнти, й добре вимішати, всипати порізані яблука. Пекти 40-50 хв при температурі 150 градусів.
Для персиково-сирних коржів змішати муку та маргарин, жовтки, цукор, порошок до випічки та ваніль. Замісити тісто, розділити на 2 частини, викласти на змащені бляшки.
Сир змолоти, додати цукор, жовтки і збиті на піну білки, манку. Розділити на 2 частини і викласти на тісто. Зверху розкласти порізані персики, пекти при 150 градусах 40 хв. Охолодити.
Для крему - згущене молоко збити з маслом, влити трохи сиропу з персиків.
Перемащувати пляцок так: корж сирний персиками догори, крем, маковий корж, крем,сирний корж персиками донизу.
Зверху залити поливкою.

close
Додати свій рецепт