Вологий лимонний кекс
Катя
29.04.2016

Складові:
- 150 г борошна 
- 4 курячі яйця
- 300 мл молока
- 200 г цукру
- 1 лимон
- 30 г вершкового масла
- ½ ч. л. солі
- ½ ч. л. розпушувача

Приготування
Просіяти борошно, додати розпушувач, сіль, цукор. Змішати.
Жовтки збити міксером з маслом і цедрою. Вижати сік з лимона і помало вливаючи до суміші з жовтками, продовжувати збивати на низькій швидкості.
Продовжуючи збивати, потроху додаємо борошняну суміш і молоко. Окремо збити білки до стійких піків. За 3 прийоми додати білки до основного теста, акуратно вмішуючи їх методом складання до однорідної консистенції тіста. Форми для випічки змастити вершковим маслом, присипати борошном. Розкласти приготоване тісто.
Випікати при 180 гр. приблизно 30 хв, поставивши формочки з тістом в деко так, щоб дно ледь торкалось води. Якщо вода буде випаровуватися, потрібно буде підлити.
Готові кекси остудити, посипати цукровою пудрою. І можна подавати до столу.

close
Додати свій рецепт