Ванільно-йогуртове морозиво
enjoy
25.05.2016

Складові:
- вершки 500 г
- йогурт домашній 500 г
- жовтки 7-8 шт
- 180 г цукрової пудри
- стручок ванілі

Приготування
В важку каструлю наливаємо вершки, додаємо до них насіння та стручок ванілі. Підігріти до появи перших бульбашок. Збиваємо жовтки з цукровою пудрою до щільності маси. 6-8 хвилин міксером. Додаємо чуть теплих вершків. Перемішуємо. Далі вливаємо решту вершків, можна в рецепті використати 1 літр вершків, (або додати половину вершків, а половинкуйогурт) і як слід вимішуємо до однорідності.
На слабенькому вогні доводимо масу до загустіння але щоб не закипіло. і знімаємо з вогню. (Як варіант можна йогурт додати до вже охолоджених вершків, щоб зберегти його структуру ніжну). Виливаємо в контейнер, охолоджуємо і ставимо в морозилку на 6-8 годин. Енергійно вимішуємо морозиво дерев"яною ложкою кожну годину, щоб морозиво вийшло однорідним. Гарно смакує з ягодами та фруктами.

close
Додати свій рецепт