Торт з йогуртом та білим вином
enjoy
25.05.2016

Складові:
бісквіт:
- 4 яйця
- 200 г цукрової пудри
- 1 п. ванільного цукру
- 2 ч.л. розпушувача
- 1 скл. борошна

рулет:
- 5 яєць
- 5 ст.л цукру
- 5 ст.л. борошна
- повидло (сливове, вишневе)

суфле:
- 200 мл білого вина
- 3 жовтки
- 1 лимон
- 100 г цукрової пудри
- 200 г натурального йогурта
- 400 г домашньої сметани або вершки
- 2 уп. (по 25г) швидкорозчинного желатину
- 1 уп. лимонного желе чи галяретки

Приготування
Бісквіт: яйця збити з 2 ст.л. гарячої води, на великій швидкості протягом 1 хвилини, до утворення густої пінистої маси. Не перестаючи збивати, додаємо пудру і ванільний цукор. Вмішуємо борошно з розпушувачем. Форму діаметром 26см, застеляємо пергаментним папером і виливаємо тісто. Печемо при 200 гр 15-20 хв.
Рулет: відділяємо білки від жовтків. Білки збити з щіпкою солі і 3 ст.л. цукру до стійких піків. Жовтки збити з рештою цукру. Виливиємо жовтки до білків, вимішуємо. Поступово додаємо борошно. Велику бляшку (з духовки) застеляємо папером і виливаємо тісто. Печемо при 180 гр приблизно 15 хв. Вийняти з духовки і скрутити разом з папером у рулет. Замотати у полотенце, нехай охолоне. Розмотуємо і змазуємо повидлом. Розрізуємо на 16 однакових шматків.
Суфле: вино, жовтки, пудру, сік і цедру лимона помісти у каструльку, поставити на вогонь і збивати міксером до сильного кипіння. Добавити розчинений желатин. Охолодити, періодично помішуючи, поки не почне загустати. Сметану збити з йогуртом, сюди ж додаємо охололу масу.
Збираємо торт: у розємну круглу форму (26 см) викладаємо кусочки рулету, один біля одного. Заливаємо суфле, зверху кладемо бісквіт злегка притискаємо. Ставимо у холодильник приблизно на півгодини до застинання. Виймаємо з форми, перевертаємо рулетами догори. Желе розвести , коли почне схоплюватись, викласти повех рулетів. Поставити знову до холодильника.

close
Додати свій рецепт