Торт Повітряна насолода

Складові:
бісквіт:
- яйця 2 шт.
- цукор 1/3 скл.
- борошно 1/2 скл.
- ванільний цукор 1 ч.л.

суфле:
- білки 6 шт.
- цукор 1 скл.
- лимонна кислота 1 дрібка
- ожина 100 гр
- полуниця 100 гр
- желатин 10 гр

Приготування
Бісквіт: яйця з цукром та ванільним цукром збиваємо до густої піни, вмішуємо легенько борошно, випікаємо 15-20хв., при 180 град.
Суфле: ожину (можна смородину або чорницю) перетераємо в блендері. Желатин засипаємо в сік, який залишився від ожини (в мене вона була заморожена), даємо набухнути 10хв. Суфле готуємо за принципом білкового крему на водяній бані.
Збиваємо міксером дві-три хвилини білки з цукром і лимонною кислотою тільки з однією метою: перемішати ці інгредієнти. У каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Вогонь зменшуємо. На каструлю ставимо миску з білками, цукром і лимонною кислотою. Збиваємо 10-12 хвилин поки суміш не збільшиться в об'ємі і не загусне. Коли білки зіб'ються так, що слід від міксера в них буде чітким і перестане розпливатися, можна вимкнути вогонь і припинити збивати на водяній бані. Після цього збиваємо масу вже без водяній бані ще 4-5 хвилин. Сік з желатином прогріваємо але не доводимо до кипіння, студимо і швидко вливаємо у білки, туди ж дадаємо перетерту ожину, збиваємо все до однорідного стану.
Збираємо на бісквітний корж викладаємо розморожену полуницю (малину або вишні). По них розподіляемо суфле, даємо застигнути у холодильнику.

close
Додати свій рецепт