Торт перлина
Тортенко

Форма діаметром 25 см.

Складові:
тісто:
- 3 яйця
- 1,5 скл. цукру
- 3 ст. л. топленого масла чи маргарину
- 3 ст. л. сметани
- 1 ст. л. гарячого молока
- 1 ст. л. амонію
- 3 скл. борошна

крем:
- 1 л сметани
- 1-1,5 скл. цукру
- 25 г желатину

сироп для пропитування:
- 1 скл. води
- 0.5 скл. цукру

Приготування
Яйця збити з цукром до пухкої маси, амоній погасити в гарячому молоці. По черзі додати решту складників, вимісити м'яке тісто. Форму для випікання вистелити пергаментом, змастити жиром стінки і дно. Випекти 3 коржі при t180C ~15 хв до легкого порожевіння.

Воду з цукром закип'ятити, охолодити. Просочити коржі.

Желатин залити ~1 скл. води. Коли набухне, поставити на малий вогонь, щоб розчинився. Трохи охолодити. Сметану збити з цукром, додати розчинений желатин, перемішати. Торт збирати зручніше в роз'ємній формі.



Джерело: Яйця збити з цукром до пухкої маси, амоній погасити в гарячому молоці. По черзі додати решту складників, вимісити м'яке
close
Додати свій рецепт