Сочевиця з перцем в мультварці
enjoy
25.05.2016

Складові:
- 300 г сочевиці
- 100 г шпондера копченого
- 150 г перцю болгарського 
- 100 г вина біле/червоне сухе
- 2 цибулини
- 3-4 зубці часнику
- олія соняшникова
- сіль, перець, зелень петрушки
- свіжий орегано
- батон білий (для грінок)
- пармезан

Приготування
Коричневу (вона мені подобається найбільше, завдяки своєму горіхову присмаку) сочевицю промити і замочити в холодній воді на 20 хвилин. Цибулю і часник почистити і дрібно порізати. Включити мультиварку в режимі «Жарка», нагріти чашу і налити в неї трішки олії і додати порізаний на кубики шпондер. Протушити цибулю з часником до м'якості і прозорості, хвилин 7-8. Червоний солодкий перець очистити від насіння і порізати кубиками (якось свіжого не мала, то використала консервований в меді з ним навіть краще - ароматніше). Додати перець та сочевицю до цибулі. 
Влити 100 мл. білого або червоного сухого вина (за бажанням) і перемкнути мультиварку на режим «Тушкування», на 1 годину. Влити в сочевицю 200 мл. окропу, посолити і поперчити і готувати до кінця програми.
У готову сочевицю покласти посічену петрушку (я не додавала) і половину натертого пармезану. Окремо приготувати сухарики з батону в духовці, і посипати їх свіжим орегано. У тарілку з гарячою сочевицею натерти залишки пармезану, покласти сухарики і відразу подавати.

close
Додати свій рецепт