Шоколадний медовик "Дамський каприз"
enjoy
03.11.2014

Складові:
крем:
- 2 склянки молока 
- 2 шт. яйця 
- 0.5-1 стакан цукру 
- 1 пакетик ванільного цукру 
- 2 ст. ложки борошна 
- 1-2 ст. ложки какао 
- 100 г. вершкового масла 
- 200 г. волоських горіхів 

тісто:
- 3 шт. яйця 
- 0.5 склянки цукру 
- 3 ст. ложки меду 
- 2 ч. Ложки соди (без гірки) 
- 60 г. вершкового масла 
- 3 ст. ложки какао 
- 2-2.5 склянки борошна (змастити руки раст.маслом) 

глазур:
- 2 ст. ложки молока 
- 2 ст. ложки какао 
- 3 ст. ложки цукру 
- 30 г. вершкового масла 
- 1 ст. ложка сметани

Приготування
Спочатку потрібно зварити заварний крем. Змішати віночком в каструльці до однорідної маси цукор, борошно, молоко, ванільний цукор і яйця, помішуючи варити до загустіння на маленькому вогні не даючи закипіти, 
потім зняти з вогню і додати какао, добре розмішати вінчиком. Поставити крем остигати (можна поставити його в миску з холодною водою). 

Тепер тісто і коржі. У каструльці добре змішати віночком цукор, мед, яйця, соду і масло, поставити все на водяну баню, добре помішуючи варити хвилин 5, поки маса не стане однорідною. Зняти з лазні, додати какао і добре перемішати, порціями всипати просіяне борошно, заважати спочатку ложкою поки маса не стане тягучою, потім перекласти на стіл і підсипаючи борошном замісити тісто, воно має бути м'яке, поділити його на 8 частин. 

Духовку нагріти на 180 градусів, деко застелити пергаментом, трохи присипати борошном. 

Розгортати тонкі коржі, обрізати по тарілочці розміром 19.5-20 см., З обрізків розкачати ще один корж, він піде на крихту. 
Коржі випікати по 3-5 хвилини, печуться вони швидко. Остуджувати на решітці. 

В крем додати розм'якшене вершкове масло і добре збити. Горіхи дрібно порубати. 
Коржі щедро промащувати кремом і посипати горіхами, на кожен корж по 2-2.5 ст. ложки крему, верхній корж НЕ промазувати, залишити трохи крему для боків. 
Змішати в каструльці всі компоненти для глазурі, варити помішуючи на маленькому вогні хвилини 2 до загустіння. 
Нанести гарячу глазур на верх торта (зручніше нанести глазур на середину, а потім вже розподілити до країв), прибрати торт в холодильник хвилин на 5, щоб глазур застигла. 
Корж для крихти подрібнити, боки торта добре обмазати кремом і присипати крихтою. 

Дати просочитися торту при кімнатній температурі години 3-4 (можна прикрити його великий мискою), потім прибрати в холодильник щоб тортик застиг і остудився.

close
Додати свій рецепт