Пиріг із яблуками

Складові:
тісто:
- 500 г борошна
- 250 г маргарину
- 150-200 г цукру
- 2 ст. л. сметани
- 2 ч. л. порошку до печива
- 4 жовтки

начинка:
- 1,5 кг почищених яблук
- 1 ч. л. кориці
- цукор до смаку

Приготування
Пересіваємо борошно з порошком до печива.
Натираємо до нього маргарин на грубій тертці й легко вимішуємо.
Збиваємо жовтки з цукром, додаємо їх разом зі сметаною до борошна і все січемо ножем, а згодом швидко замішуємо руками тісто.
Ділимо його на дві частини - більшу і меншу.
Більшу частину тіста розкачуємо і кладемо у бритванку, вистелену промащеним папером, при цьому формуємо невисокі бережки.
Почищені яблука нарізаємо пластинками і розкладаємо на тісто, посипаючи цукром з корицею.
Розкачуємо другу половину тіста, накриваємо нею яблука і добре зліплюємо краї нижнього і верхнього коржа.
Поколоти вилкою пиріг в кількох місцях. Випікаємо в нагрітій духовці на помірному вогні, поки не зарум'яниться. В мене випікався 180 градусів хвилин 40-45.
Готовий пиріг посипати цукром-пудрою.



Джерело: Пересіваємо борошно з порошком до печива. Натираємо до нього маргарин на грубій тертці й легко вимішуємо. Збиваємо жовтк
close
Додати свій рецепт