Яблучний пиріг з маком

Складові:
пісочне тісто:
- 250 г борошна
- 150 г масла
- 80 г цукрової пудри
- 1 яйце
- сіль (на кінчику ножа)

начинка:
- 200 г маку
- 150 г вершків 
- 2 яйця
- 750 г яблук (почищених)
- 3 ст.л. лимонного соку
- 1 ст.л.цукру

тісто 2:
- 2 яйця
- 70 г цукру
- 50 г муки
- 0,5 ч.л. соди гашеної
- 30 г крохмалю

Приготування
Готуємо пісочне тісто: замішуємо еластичне тісто з усіх інгредієнтів ,ставимо до холодильника на 30 хвилин.
Мак змолоти і запарити. Додати яйця, цукор та вершки. Яблука порізати на крупні шматки, збризнути лимонним соком.
Тісто розкачати і викласти у форму, змазану маслом, формуючи бортики. Наколоти виделкою. 

На тісто вилити макову начинку, зверху викласти кусочки яблук. Поставити в духовку на 10 хв 180 гр.

Тим часом готуємо тісто 2: яйця збити з цукром в стійку масу, додаємо соду, крохмаль та муку. Виливаємо поверх яблук і ставимо ще в духовку на 25-35 хв.
Готовий пиріг заливаємо шоколадною поматкою, або посипаємо цукровою пудрою.

close
Додати свій рецепт