Яблучно-маковий сирник

Складові:
- 6 яблук
- 1 п. вишневої галаретки
- 100 г цукру

тісто:
- 250 г цукру
- 4 жовтки
- 6 ст. л. сметани
- 1 п. пор. до печива
- 3 скл. борошна
- 200 г маргарини

мак:
- 2 скл. маку (меленого)
- 0,5 ч. л. пор. до печива
- 2 білки
- 150 г цукру

сир:
- 1 кг сиру
- 2 ст. л. манки
- 1 ст. л. крохмалю
- 2 жовтки
- 200 г цукру

Приготування
Тісто: жовтки збити з цукром. Борошно перетерти з маргариною,додати порошок до печива, сметану і замісити тісто. Тісто поділити на дві частини. Одну більшу частину ставимо на деко,а зверху виливаєм макову масу. До маку додати порошок до печива і легенько вимішати із збитими білками з цукром. Мак гарно розрівняти,а зверху вилити сирну масу. Сир перемолоти. Додати розтерті з цукром жовтки, додавати крохмаль, манку, а тоді легенько вмішати збиті в піну білки.
Яблука потерти та відтиснути сік, додати суху галаретку,цукор добре вимішати та викласти зверху на сир. Меншу частину тіста порізати на полоски та викладати на яблука у вигляді решітки.



Джерело: Тісто: жовтки збити з цукром. Борошно перетерти з маргариною,додати порошок до печива,сметану і замісити тісто. Тісто по
close
Додати свій рецепт