Корзинки з маком та яблуками

Складові:
тісто:
- 120 г масла 
- 2 ст. л. пудри
- 2 жовтки
- 210 г борошна

начинка:
- 100 г маку
- 3-4 ст. л. цукру
- 1 яйце
- 3 ст. л. манки
- 2-3 яблука

крем:
- 3 білки
- 3/4 скл. цукру
- 1/4 ч. л. лимонної кислоти
- 1 п. ванільного цукру

Приготування
Тісто: масло кімнатної температури добре збити з цукровою пудрою, додати по одному жовтки. В кінці додати борошно та добре збити міксером. Тісто загорнути в харчову плівку та помістити в холодильник на 1 год. 
Потім розділити на 10 частин, руками розприділити по формах (в мене металеві, попередньо я їх змастила маслом та обсипала борошном). Зверху розмістити маково-яблучну начинку і випекти в духовці при 180 градусах приблизно 15-18 хв.

Тісто дуже ніжне і мяке. Зайвого борошна підсипати не потрібно! Я зробила тісто заздалегідь за декілька днів (потрійну порцію) і помістила його в морозилку. Після розморожування воно нічим не гірше за щойно приготовлене.

Начинка: мак змолоти на кавомолці, залити невеликою кількістю кипятку, додати цукор або пудру до смаку і розмішати. Виделкою збити яйце і додати до макової маси.
Я додала одразу ціле яйце і макова маса була рідкуватою на мій погляд, тому я ще додала 3 повних ст. л. манки. Можна не додавати ціле яйце, тоді і манки підсипати не потрібно.
Яблука очистити від шкірки та нарізати дольками завтовшки 3-4 мм.
На тісто викласти чайну ложку макової маси та накрити зверху долькою яблука.

Крем: злегка збити міксером білки (так щоб тільки побіліли), додати цукор, ваніль і лимонну кислоту (кристаликами). Поставити все це на водяну баню (щоб вода кипіла) і збивати міксером 10-15 хвилин. Коли крем зіб"ється, зняти з водяної бані і збивати ще 3-4 хвилини.
В кінці я ще додала краплю харчового барвника. Можна не додавати.

Залишилось остиглі корзинки прикрасити кремом зі шприца.

close
Додати свій рецепт