Корзинки з маком

Складові:
тісто:
- 300 г борошна
- 100 г цукру
- 150 г масла
- 1 яйце

начинка:
- 1/2 скл. маку (стакан 200гр)
- 100 г цукру
- 3 яйця
- 50 г мелених горіхів
- 1 ст. л. сухарів
- 1ч. л. кориці
- цедра лимона

Приготування
Посікти масло з мукою, додати цукор і яйце, замісити еластичне тісто. Відставити в холодильник, займемося начинкою, напередодні запарити мак, і втерти його добавляючи цукор,додаємо жовтки і взбиваємо масу, додаємо мелені горіхи, сухарі, корицю, цедру лимона, тим часом розкачуємо наше тісто, доволі тонко 0.3-0.5 мм, вирізаємо кружечки, заправляємо тісто у формочки, окремо збиваємо в піну білки, додаємо білки в макову масу легенько вимішуємо. Наповняємо наші корзинки майже під самий верх (враховуємо,що маса чуть підніметься) і випікаємо в духовці при 180гр приблизно 15-20 хв, можна перевірити зубочисткою на сухість.



Джерело: Посікти масло з мукою,додати цукор і яйце, замісити еластичне тісто. Відставити в холодильник, займемося начинкою, напер
close
Додати свій рецепт