Мафіни з яблуками і корицею

Складові:
на 12 штук:
- 200 г борошна (+20 г какао по бажанню)
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 160 мл молока
- 80 мл олії
- 2 ч. л. розпушувача
- 1/2 ч. л. соди
- 2 яблука

для посипки:
- 80 г борошна
- 60 г вершкового масла
- 60 г цукру
- 4 ч. л. кориці

Приготування
Духовку розігріваємо до 180С.
Традиційно для мафінів беремо дві миски. В одній змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і соду (сюди ж додаємо какао, якщо його використовуємо). В іншій мисці змішуємо рідкі інгредієнти: молоко, олію та два яйця. Добре збиваємо вінчиком. 

Далі рідку частину тіста додаємо в суху і лопаткою швидко перемішуємо тільки до того моменту, поки борошно помокріє. Більше перемішувати нема потреби. Додаємо яблука, нарізані кубиками, перемішуємо і викладаємо в формочки на 2/3. Зверху посипаємо крихтою
Для крихти руками перетираємо холодне масло, цукор, борошно і корицю. 
Печемо 20-25 хвилин при температурі 180С.



Джерело: Духовку розігріваємо до 180С. Традиційно для мафінів беремо дві миски. В одній змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор
close
Додати свій рецепт