Яблучний пляцок з каремелізованим насінням соняшника
Тортенко

Форма 20*25.

Складові:
медово-пісочне тісто:
- 3 скл. борошна
- 150 г розтопленого масла (маргарину)
- 1 ч.л. соди 
- 3 ст.л.меду
- 3 ст.л.сметани 18%
- 0,5 склянки цукрової пудри
- 2 яєчних жовтки
- 2 яйця

яблучна маса:
- 1 кг яблук
- 4 ст.л. цукру
- 2 упаковки полуничного желе

крем:
- масло 200 гр
- сгущене молоко 200 гр

маса з карамелізованим насінням соняшника:
- 100 гр. лущеного насіння соняшника
- 3/4 ст.л. вершкового масла
- 1 ст.л. цукру

додатково:
- 200 гр вареної сгущенки

Приготування
Медово-пісочне тісто: цукор розтерти з яйцями, жовтками та медом. Додати масло, сметану та соду, перемішати ретельно. Всипати борошно, вимішати тісто, розділити на 3 частини. Кожну частину тіста розподіляти по формі і випікати приблизно 20хв., при 180град.
Яблучна маса: яблука очистити від шкірки і натерти на грубій сітці. Засипате 4 столові ложки цукру. варити приблизно 8 хв. Додати сухе полуничне желе. Перемішати і готувати протягом 2-3 хвилин. Остудити. Нанести на один корж, зверху накрити ще одним коржем. Поставити в холодильник для застигання.
Крем: масло кімнатної температури збити зі згущенкою. Нанести на другий корж. Накрити останнім третім медово-пісочним коржем.
Маса з карамелізованим насінням соняшника: насіння легко обсмажуємо на пательні з маслом, додаємо цукор, слідкуємо, щоб маса карамелізувалася але не згоріла приблизно 2-3хв.! Пляцок зверху змащуємо вареною сгущенкою і відразу викладаємо масу з насінням, поки вона не застигла.

close
Додати свій рецепт