Пляцок смачне яблуко

Складові:
світле тісто:
- 150 г маргарину
- 1 скл. цукру
- 3 яйця
- 1,5 ст. л. порошку до печива
- 1,5 скл. борошна

темне тісто:
- 150 г маргарину
- 1 скл. цукру
- 3 яйця
- 2 ст. л. какао
- 1 ч. л. соди гашеної оцтом
- 2 ст. л. горілки
- 1,5 скл. борошна

крем:
- 0,5 л вареного згущеного молока
- 300 г масла
- 1 кг яблук (можна менше)
- 1 скл. цукру
- 1 скл. води

* 1 скл. 240 мл
** деко 20 на 35 см

Приготування
Тісто: маргарин збити з цукром. Збиваючи, додати яйця по одному. Додати решту інгрідієнтів.
Тісто (і темне, і світле) вийде такої консистенції як на кекси, густіше як сметана. Кожне тісто (і темне, і світле) ділимо на 3 частини. На змащене деко викладаємо ложкою світле тісто, зверху темне тісто, розгладжуючи ложкою. Випікаємо три таких коржі.

Крем: яблука очистити, порізати пластинками. З цукру і води зварити сироп, вкинути туди яблука і проварити кілька хвилин (приблизно 5 хв.). Яблука не повинні розваритись. Відцідити їх і охолодити.
Масло збити зі згущонкою ( я ще додаю туди трішки лимонного соку)
Перемастити коржі кремом, додаючи яблука.



Джерело: Тісто: маргарин збити з цукром. Збиваючи, додати яйця по одному. Додати решту інгрідієнтів. Тісто (і темне, і світле) ви
close
Додати свій рецепт