Морквяний торт

Об'єм 1 чашки - 240 мл., 1 ч. л. - 5 мл, 1 ст. л. - 15 мл. Сухі інгредієнти вимірюємо без гірки, вільно насипаючи їх у мірну ємність ложкою і не утрамбовуючи.

Складові:
для коржів:
- 2 чашки цукру
- 1 1/2 чашки олії
- 4 великих яйця
- 2 чашки борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 2 ч. л. соди
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. кориці
- 3/4 ч. л. тертого мускатного горіха (nutmeg)
- 3 чашки натертої на дрібній тертці моркви 
- 1 чашки горіха пекан, подрібнити

для крему:
- 4 чашки цукрової пудри
- 450 г вершкового сиру (філадельфія, крим-чіз), розм'якшити
- 110 г вершкового масла, розм'якшити
- 4 ч. л. ванільного екстракту

Приготування
Спекти коржі: духовку розігріти до 160С. Змастити олією або побризкати спреєм три форми діаметром 23 см. Міксером збити цукор і олію; продовжуючи збивати, додати по одному яйця. Просіяти в цю суміш сухі інгредієнти, перемішати, додати моркву і горіхи. Тісто вилити в приготовані форми, випікати близько 45 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою (на ній не повинно бути тіста). Коржі повністю остудити на решітці.

Зробити крем: міксером збити всі інгредієнти. Промазати кремом коржі, боки і верх торта. При бажанні посипати кокосовою стружкою. Подавати торт холодним або кімнатної температури.



Джерело: Спекти коржі: духовку розігріти до 160С. Змастити олією або побризкати спреєм три форми діаметром 23 см. Міксером збити
close
Додати свій рецепт