Торт морквяний з родзинками

Складові:
для тіста:
- 250 гр борошна 1 1 ч.л. розпушувачу
- 4 яйця 
- 320 гр цукру (кількість цукру можна зменшити до 280 - 300г) 
- 120 гр родзинок 
- 1/3 цедри апельсина 
- цедра 1 лимона
- 2-3 моркви середнього розміру ( додавала і 2, і 3 моркви - особливої різниці не було) 
- 6 ст.л. олії
- 1 гр кориці 
- 1/12 скл. дрібнорізаних або тертих грецьких горіхів - за бажанням

для крему:
- 300 гр вершкового сиру (замінила сирковою масою)
- 1/2 банки консервованих персиків
- 6 ст.л. цукрової пудри (не давала, тому що сиркова маса була досить солодкою) 
- 400 гр сметани
- за бажанням - 200 мл вершків 30 - 36% - крем стає набагато ніжнішим, хоча сирковий крем також дуже смачний...

для пропитки коржів:
- 80 - 100 мл води
- 1 - 2 ст.л. цукру 
- 2 - 3 ст.л. лимонного цукру
- за бажанням 1 - 2 ст.л. коньяку (рому або фруктового лікеру)

Приготування
В невеликій мисці змішати промиті родзинки, цедру апельсина, лимону, моркву, терту на терці для цедри, корицю - цей запах мені відразу нагадав про зимові свята.

Яйця + цукор - добре збити міксером до утворення міцної піни (перший раз маса вперто не хотіла збиватися на "стоячу", але торт виріс гарно).

Додайте підготовлену масу з родзинок і моркви, борошно і ще раз все перемішати. 

Додати олію, акуратно вимішати. Готове тісто викласти в круглу форму

і пекти в духовці при температурі 170-180С протягом 40 - 50 хвилин (до сухого сірничка - в оригіналі було 30 хвилин і 150 градусів, але цього для мого тіста було замало).
Перший торт я пекла у круглій 24- й формі, а наступного дня (для домашнього вжитку) спекла два 20-и см тортики.

Корж охолодити - краще спекти ввечері і залишити до ранку, щоб відійшов. Розрізати на 2 - 3 коржі. 

Для крему сметану, сир кімнатної температури і цукор-пудру збити до пухкої однорідної маси. Якщо додаєте вершки - їх бажано збити окремо і акуратно вимішати з сирковою масою.

Персики очистити від дрібних шматочків кісточки - зазвичай так буває, нарізати невеликими шматочками.

На тортівницю викладати корж, пропитаний сиропом, крем, шматочки персиків.
Верх прикрасити за бажанням.

Залишити в холоді на 12 - 24 годин.

close
Додати свій рецепт