М'ятний сироп

Складові:
- 500 мл води
- 500 г цукру
- 100 г м'яти (великий пучок)
- 1 лимон (сік і цедра)

Приготування
З води і цукру зварити сироп (довести до кипіння, щоб розчинився цукор і проварити 1 хвилину). Відставити. М'яту промити і покласти в сироп. Накрити ємність і залишити на добу.
В сироп із зіллям додати сік і цедру (натерту) лимона, довести до кипіння і проварити 3 хвилини. Залишити на добу.
Вийняти м'яту, процідити сироп через сито. Довести до кипіння і проварити 1 хв.. Розлити в простерилізовані баночки і закатати.
Зберігати як звичайну консервацію.
Використовувати до випічки, просочування коржів, десертів, млинців, напоїв.



Джерело: З води і цукру зварити сироп (довести до кипіння, щоб розчинився цукор і проварити 1 хвилину). Відставити. М'яту промити
close
Додати свій рецепт