Смажені кабачки з родзинками і м'ятою
enjoy
25.05.2016

Складові:
- 1 шт. кабачок
- 3 ст.л. оливкова олія
- 2 ст.л. родзинки без кісточок
- 2-3 гілочки свіжої м'яти
- 1 ст.л. винний оцет
- 1 ст.л. кедрові горішки
- 1 зубчик часнику
- до смаку сіль, чорний мелений перець, цукор

Приготування
Спочатку приготувати маринад: з гілочок м'яти обірвати листочки і половину з них дрібно посікти ножем. В мисочку покласти промиті родзинки, додати посічену м'яту, дрібно посічений часник. Поперчити свіжо змеленим чорним перцем, додати цукор, сіль і винний оцет (червоний або білий — неважно). Все перемішати і залишити, поки смажаться кабачки. 
Кабачок нарізати кружальцями 5-6 мм товщиною і обсмажити з обидвох боків до світло-рум'яного кольору в розігрітій оливковій олії. 
Із смажених кабачків злити залишки олії і ще гарячі кабачки полити приготованим маринадом. Акуратно все перемішати.
Остудити кабачки в маринаді до 1 години. Перекласти на тарілку, зверху посипати кедровими горішками (в мене звичайні посічені грецькі) і залишками листочків свіжої м'яти. 
Можна подавати в якості закуски або як самостійну страву.

close
Додати свій рецепт