Львівська традиційна паска
Тортенко

Складові:
опара:
- 1 л молока
- 100 г дріжджів
- 1 ст. л. цукру
- борошна для консистенції сметани

до замісу додати:
- щіпка солі
- 10 жовтків
- 3 гранчасті скл. цукру
- терта цедра з 1 цитрини
- 1 ст. л. олії
- 250г масла

Приготування
Опару постави бродити.
Додати до опари щіпку солі, жовтки збиті з цукром, терту цедру одної цитрини і олію. Розтоплене і охолоджене масло додати в кінці замісу.
Тісто має бути м'яке. Місити довго (близько півгодини).
Поставити в тепле місце підрости.
Викладати в форми на 1/3, дати підрости. Пекти на середньому вогні.

close
Додати свій рецепт