Ніжна сметанкова паска
Катя
23.05.2016

Складові:
- 200 г маргарину (рослинно-вершкова суміш "Тульчинка") 
- 50 г олії
- олія
- 50 г свіжих дріжджів
- 250 г молока
- 250 г сметани
- 1 яйце ціле 
- 7 жовтків
- 40 г цукру ванільного
- 40 г
- 4 ст. л. апельсинової цедри
- 100 світлих родзинок
- 0,5 кг цукру
- 1 ч.л. солі 
- 1,3 кг пшеничного борошна

Приготування
Приготувати опару: розтерти свіжі дріжджі з половиною склянки цукру. Влити склянку теплого (250 г) молока і додати одне ціле яйце, перемішати. Додати 2 склянки борошна, гарно перемішати. Тісто повинно бути, як на оладки. Залишити в теплому місці на 1,5 години. 
Відділити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і додати в опару. Сметану кімнатної температури теж додати в опару. Також додати ванільний цукор, апельсинову цедру і сіль. Маргарин («Тульчинку») розтопити і охолоджений додати в тісто. Перебрані, промиті, обсушені і обваляні в борошні родзинки теж додати в тісто. Просіяне борошно додавати частинами. Постійно змащуючи руки олією, замісити тісто. Місити приблизно 25-30 хвилин. 
Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.
Тісто накладати в форми на 1/3 висоти форми. Знову поставити в тепле місце на 30 хвилин. 
Змастити жовтком і випікати 45-50 хвилин при 180.

close
Додати свій рецепт