Крем-суп з шампіньйонів
enjoy
01.09.2015

Складові:
- 500 г шампіньйонів
- 2 невеличкі цибулини
- 2 ст. л. борошна
- 50 г вершкового масла
- 600 мл курячого, овочевого або м'ясного бульйону 
- 200 мл вершів (можна 10%)
- сіль і перець до смаку

Приготування
Дрібно нарізаємо цибулю. Гриби нарізаємо пластинками.

В кастрюлі з товстим дном розігріваємо 2 ст.л. олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, близько 3-4 хвилини.

Добавляємо гриби і смажимо ще близько 5-7 хвилин.

В іншій кастрюлі (сковорідці) розтоплюємо вершкове масло, вмішуємо в нього борошно і обсмажуємо впродовж двох хвилин. Потім поступово, постійно помішуючи вливаємо бульйон і доводимо його до кипіння. Добавляємо шампіньйони і цибулю, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Подрібнюємо за допомогою погружного блендеру. ( я подрібнювала самі гриби з цибулею в звичайному блендері)

Добавляємо сіль і перець до смаку і тримаємо суп на маленьому вогні ще 7 хвилин. Потім вливаємо вершки, ще раз доводимо до кипіння і знімаємо з вогню..

Подаємо, посипавши сухариками або нарубленими грецькими горіхами.



Джерело: Дрібно нарізаємо цибулю. Гриби нарізаємо пластинками. В кастрюлі з товстим дном розігріваємо 2 ст.л. олії. Кладемо цибул
close
Додати свій рецепт