Шаховий торт
enjoy
08.11.2014

Складові:
- щоколад - 100 гр.
- какао-порошок - 2 ст.л.
- борошно - 500-550 гр.
- розпушувач - 1 ст.л.
- сода - 3/4 ч.л. (не додавала)
- сіль - щіпка
- вершкове масло - 250 гр. (розм'якшене)
- кефір - 375 мл. (1,5 склянки)
- цукор - 300 гр.
- яйця - 5 шт.

крем:
- вершки 33% - 250 мл.
- шоколад - 300 гр.

Приготування
Найзручніше почати приготування з крему, т.к. йому потрібен час на охолодження.
Вершки нагріти майже до кипіння, залити ними посічений шоколад і перемішати до повного розплавлення шоколаду. Прибрати в холодильник на 1-2 години.
В мисці змішати борошно, розпушувач, соду і сіль.
На водяній бані або в мікрохвильовці розтопити шоколад, всипати какао-порошок і перемішати. Тримати в теплі, інакше шоколад застигне і його буде важко вмішувати в тісто.
Вершкове масло збити з цукром до однорідної маси. По одному вводити яйця, ретельно збиваючи щоразу.
В яєчно-масляну суміш поперемінно частинами всипати муку і влити кефір (починати з борошна). Ретельно збиваючи після кожного додавання.
З отриманого тесту відкласти 3 склянки і додати до них шоколадну масу.
Духовку нагріти до 175 * С.
Випекти окремо світлий і шоколадний коржі у формі діаметром 23 см. Охолодити і кожен розрізати на 2 коржі.
Для отримання шахового малюнка коржі потрібно розрізати на кільця однакової товщини.
Для цього зручно зробити трафарет з паперу: спочатку вирізати коло діаметром 23 см. (Як самі коржі), потім на цьому колі циркулем накреслити окружності діаметром 8 см. І 16 см. Вирізати по накресленим лініям папір. Накласти трафарети на коржі і акуратно гострим ножем нарізати кільця.
Крем вийняти з холодильника і збити міксером до м'яких піків.
Для формування торта зручно користуватися роз'ємним кільцем. Але можна зібрати торт і в тій формі, в якій він випікався.
Укладати кільця в форму, чергуючи кольору і промащуючи кремом між шарами.
Акуратно зняти кільце і обмазати торт зверху і з боків кремом.
Прикрасити торт за бажанням. У мене це шоколадки Kit-Kat і драже M & M's.



Джерело: Вершки нагріти майже до кипіння, залити ними посічений шоколад і перемішати до повного розплавлення шоколаду. Прибрати в
close
Додати свій рецепт