Сирно-вишневий брауні

Складові:
- шоколад гіркий 100 гр.
- масло вершкове 120 гр.
- цукор 150 гр.
- яйці 4 шт.
- борошно пшеничне 150 гр.
- Порошок для печива 1 ч. л.
- сир (М'який) 300 гр
- ванільний цукор 1 пакетик
- вишня Заморожена (без кісточок), або консервована 400 гр.
- дрібка солі

Приготування
Шоколад поламати на шматочки. Розтопити разом з маслом, на водяній бані або в мікрохвильовці.
2 яйця і 50 грам цукру збити міксером, додати дрібку солі і ванільний цукор.
Для сирного крему: сир змішати з цукром і залишиними яйцями (2 шт.). Розтерти міксером до кремоподібного стану. Якщо сир зернистий, протерти його попередньо через сито.
У збиті з цукром яйця, додати остуджений, розтоплений шоколад, потім порошок для печива і борошно. Перемішати міксером, на самій низькій швидкості.
У форму з високими бортиками (Форму брала невелику, якщо велика форма, краще подвоїти інградієнти.), змащену вершковим маслом, виливаємо 1/3 тіста. Розподіляємо по формі. Викладаємо половину сирної маси. Якщо вона густа і не розтікається - розрівняти лопаткою. 
Після сирної маси розподілити половину вишні. Потім знову вилити тісто, знову сирна маса, вишня і знову тісто. Тісто намагатися розподілити рівномірно, десь це може не виходити, це не страшно. По верхньому шару, можна зробити розводи ножем або дерев'яною паличкою.
Випікати 40-50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність перевірити лучиною - вона повинна бути сухою. Остудити у формі.

close
Додати свій рецепт