Налисники з горіховою начинкою та вишнями
Катя
23.05.2016

Складові:
тісто:
- 3 яйця
- 2-3 ст. л. цукру
- 3 ст. л. олії
- 0,5 ч. л. соди
- 2 скл. борошна
- 0,5 л молока

начинка:
- 3 скл. мелених горіхів
- 3-4 ст. л. вареного згущеного молока (з верхом)
- 2 ст. л. коньяку
- 6-7 ст. л. свіжовижатого апельсинового соку (за бажанням)
- 0,5 л банка вишень у власному соці

вишневий соус:
- 100 мл вишневого соку
- 1 ч. л. крохмалю
- 1 ч. л. борошна
- цукор до смаку (за бажанням)

Приготування
Яйця з цукром збити вінчиком, додати олію, збити, додати соду та ще раз добре збити. Потрохи підсипати борошно та вливати молоко, добре збиваючи, щоб не утворилося грудочок (постійно підтримувати консистенцію густої сметани). В кінці додати решту молока - розвести тісто до такої консистенції, щоб воно легко розтікалось по сковорідці.
Посмажити налисники (виходить приблизно 16-20 шт).

Для начинки змішати мелені горіхи та згущене молоко, добре перемішати ложкою. Додати коньяк та перемішати. За бажанням можна додати апельсиновий сік (тоді начинка буде менш солодкою, ніж з самою згущонкою, при цьому апельсиновий смак майже не відчувається - домінують горіхи та згущонка).

Для соусу розвести крохмаль та борошно у вишневому соці так, щоб не було грудочок. Якщо сік недостатньо солодкий, то додати трохи цукру. Поставити на маленький вогонь та, постійно помішуючи вінчиком, заварити до загустіння. Охолодити.

Начинку та 6-7 вишень (попередньо відцідити їх від соку) викласти на серединку налисника та скрутити. Полити вишневим соусом.

close
Додати свій рецепт