Торт Суфлешка

Форма 22см.

Складові:
бісквіт:
- яйця 2шт.
- цукор 60 гр
- борошно 25 гр
- крохмал 25 гр
- какао 4 ст.л.

сирне суфле:
- сир (творог) 500гр
- сметана 200 мл
- вершки 10% 100 мл
- цукор 100 гр
- желатин 10гр

ягідне суфле:
- ягоди (полуниця, малина) 200гр
- желатин 15гр
- цукор 150 гр
- лимон 0,5 шт.

Приготування
В миску просіюємо борошно, какао та крохмал. Розділяємо яйця на білки і жовтки. Білки збиваємо до твердих піків. Жовтки збиваємо в піну з цукром. Легенько білки домішуємо до жовткової маси і вводимо борошняну суміш. Випікаємо 15 хв. при 180град.

Сирне суфле: желатин заливаємо вершками. Сир перетираємо у блендері з цукром. Потім сир збиваємо зі сметаною міксером. Прогрітий на водяній бані желатин з вершками додаємо до сирної маси, збиваємо все разом. Бісквіт кладемо в форму зі з'ємними бортами, заливаємо сирним суфле, ставимо в холодильник до застигання.

Ягідне суфле: ягоди (якщо заморожені, даємо трохи розмерзнутися) перетираємо в блендері в пюре. Додаємо желатин і цукор, віджимаємо сік половини лимона, даємо набухнути. Прогріваємо до розчинення цукру і желатину. Охолоджуємо і збиваємо міксером на великих обертах до утворення пишної маси хвилин 15. Заливаємо зверху на сирне суфле, даємо застигнути.
По бажанню торт зверху заливаємо шоколадною помадкою.

close
Додати свій рецепт