Абрикосові мафіни з мигдальним штрейзелем
Тортенко

Складові:
для 12 кексів:
- 200 г абрикосів
- 260 г борошна
- 2,5 ч. л. розпушувача
- 1/2 ч. л. соди
- 2 ч. л. кориці
- 2 яйця
- 125 г цукру
- 80 мл соняшникової олії без запаху
- 1 ст. л. ванільного цукру
- 250 мл молока

для штрейзеля:
- 50 г борошна
- 30 г меленого мигдалю
- 75 г цукру
- 1 ч. л. кориці
- 90 г м'якого вершкового масла
- мигдальні пелюстки для обсипання

Приготування
Борошно змішати з розпушувачем, содою і корицею. Абрикоси порізати на дрібні шматочки і додати до сухої суміші. Яйця збити міксером з цукром.
Додати до яєць рослинне масло, ванільний цукор і молоко і все ретельно розмішати. З'єднати борошняну і яєчну суміші. Все розмішати.
Для штрейзеля змішати борошно з меленими горіхами, цукром, корицею і маслом. Все розтерти. У форму для кексів вставити паперові формочки і ложкою викласти в них тісто. До самого верху. Зверху викладаємо штрейзель і присипаємо мигдальними пелюстками.
Випікати кекси при температурі 200 градусів 25-30 хвилин. Потім дістати з духовки і залишити у формі на 5 хвилин, щоб вони трохи охололи. Потім їх вийняти і повністю остудити.

close
Додати свій рецепт