Трускавкові міні булочки з штрейзелем

Складові:
для тіста:
- 3 чашки муки
- 3/4 чашки теплого молока
- 3 ст.л з гіркою цукру
- 1 яйце
- 1/4 ч.л солі
- 60 г розтопленого вершкового масла
- 7г сухих дріжджів
- яйце + 1 ст.л молока (для змащення булочок)

для штрейзеля:
- 0,5 чашки муки
- 5 ст.л цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 60 г холодного вершкового масла порізаного кубиками

для начинки:
- трускавка

Приготування
Отже для тіста потрібно: змішати молоко, цукор, яйце. Муку просіяти додати дріжджі, влити молоко, сіль і розтоплене масло.
Замісити м'яке тісто, таке щоб не липло до рук. Накрити харчовою плівкою і поставити в тепле тісто щоб тісто збільшилося в двоє(орієнтовно на 1,5 год)

Тісто обмяти, розділити на 15 рівних частин (можна і менше залежного якого розміру ви хочете булочки), зробити кульку.
Викласти на деко покрите папером для випічки і приплюснути.
Накрити рушником і залишити на 30 хвилин.
У кожній булочці, в центрі зробити поглиблення (щоб було дуже тонко).
Змастити яйцем, присипати штрейзелем, викласти половинки полуниці, змастити ще раз яйцем і зверху присипати знову штрейзелем.

Випікати при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин або до золотистого кольору.



Джерело: Отже для тіста потрібно: змішати молоко, цукор, яйце. Муку просіяти додати дріжджі, влити молоко, сіль і розтоплене масл
close
Додати свій рецепт