Мармуровий кекс з шоколадом та мигдалем

Складові:
- 100 г гіркого шоколаду
- 280 г м'якого вершкового масла
- 250 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- терта цедра 1 лимону
- 3 ст. л. рому
- 360 г борошна
- 1 пакетик ( 18 г ) розпушувача 
- 5 яєць
- 160 мл вершків 20%
- 30 г какао
- 50 г меленого мигдалю
- дрібка солі

Приготування
Масло збити з цукром і ванільним цукром 5-7 хвилин (до консистенції густого крему). Додати цедру лимона, сіль, ром. Постійно збиваючи ввести по одному яйця. Борошно і розпушувач змішати, порціями ввести у тісто (не переставати збивати ). Поступово добавити вершки. Виходить пишне тісто. Ділимо його на дві частини. Одну частину змішуємо з какао і подрібненим шоколадом, а іншу - з подрібненим мигдалем. Форму заповнюємо тістом чергуючи, то темне, то світле, в кінці виделкою робимо розводи, щоб отримати мармуровий ефект.Печемо при 180 гр 70 хв, через 50 хв випікання кекс накриваємо фольгою. Лишаємо у формі поки схолоне. Посипаємо цукровою пудрою.



Джерело: Масло збити з цукром і ванільним цукром 5-7 хвилин (до консистенції густого крему). Додати цедру лимона, сіль, ром. Пост
close
Додати свій рецепт