Апельсиново шоколадний кекс

Складові:
біле тісто:
- 80 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 яйце
- 50 мл рослинного масла без запаху
- 130 г борошна 
- 1 ч. л. розпушувача
- щіпка солі

шоколадне тісто:
- 70 г вершкового масла кімнатної температури
- 120 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 яйця
- 50 г сметани
- 30 г какао-порошку
- 125 г борошна 
- 0,5 ч. л. розпушувача
- 1/4 ч. л. соди
- щіпка солі

Приготування
Помити з содою апельсин і зварити його протягом години,півтора. Розбити блендером в пюре попередньо переконавшись що в апельсині нема кісточок.
Біле тісто-в пюре додати цукор, ваніль, яйце, олію. Окремо змішати борошно,розпушувач і сіль. Змішати "сухе" і "мокре".
Шоколадне тісто - збити масло з цукром,додати яйця і решта інгредієнтів.
В застелену пергаментом форму викладати ложкою по черзі біле і шоколадне тісто. Потім провести чи виделкою чи патичком ніби перемішуючи то тісто.
Випікати при 180 протягом 40 хв.



Джерело: Помити з содою апельсин і зварити його протягом години,півтора. Розбити блендером в пюре попередньо переконавшись що в а
close
Додати свій рецепт