Шоколадний торт з лимонно-апельсиновим курдом

Форма діаметром 24 см.

Складові:
коржі:
- 130 г масла вершкового 
- 3 яйця
- 200 г цукру 
- цедра 1 апельсина 
- 160 г борошна
- 50 г какао 
- 130 мл молока
- 1 ч. л. соди
- 1 ч. л. розпушувачу до тіста

крем:
- лимонно-апельсиновий курд
- 400 мл вершків
- 75 г цукру
- 25 г желатину (за бажанням)

Приготування
Шоколадні коржі на молоці: розм'якшене масло збити з цукром до світлого кольору і повітряної консистенції. Додайти цедру і яйця, збиваючи. 
В окремий посуд просіяти борошно і какао з розпушувачем і содою. Акуратно, в кілька прийомів ввести суху суміш в яєчну. Потім додайти молоко і ретельно перемішайти. 
Вилит тісто в підготовлену форму. Випікати 30-35 хвилин до сухої зубочистки при температурі 180 градусів. Готовому коржу дайте повністю охолонути, а потім розрізати на 2 коржі.

Крем: за основу взяла лимонний курд, але 2 лимони замінила на 2 апельсини.
Вершки збити, поступово додаючи курд і цукор (його можна додавати більше або менше на свій смак), потім додати розведений желатин. Добре вимішати.
Можна перемазувати коржі. 



Джерело: Шоколадні коржі на молоці: розм'якшене масло збити з цукром до світлого кольору і повітряної консистенції. Додайти цедру
close
Додати свій рецепт