Обліпихово - шоколадний торт

Складові:
пісочне тісто:
- 100 г чорного шоколаду
- 200 г вершкового масла
- 50 г цукрової пудри
- 250 г борошна

обліпиховий крем:
- 500 г обліпихи
- 5 яєць
- 200 г цукру
- 60 г масла
- 10 г желатину

шоколадний ганаш:
- 100 мл вершків
- 130 г чорного шоколаду

Приготування
Тісто: шоколад розтопити на водяній бані, охолодити. Борошно, пудру і м'яке масло змішати, додати розтоплений шоколад, замісити тісто. Покласти в холодильник на 1 годину. Тісто викладати у форму товщиною приблизно пів сантиметра (відривати кусками тісто і приминати руками ). Боки робимо трохи грубші. Зверху кладемо папір з вагою (квасоля, горох ) і випікаємо при 180 гр 20 - 25 хв.

Шоколадний ганаш: у каструльку кладемо шоколад, додаємо вершки, ставимо на вогонь.Доводимо до кипіння, щоб маса стала однорідною. Охолоджуємо.

Обліпиховий крем: обліпиху подрібнюємо в блендері, перетираємо через сито. Отримане пюре викладаємо в миску і ставимо на водяну баню (вода має бути не високої температури). Сюди ж додаємо злегка збиті яйця та цукор, перемішуємо. Коли крем нагріється додаємо масло і варимо крем до загустіння. Охолоджуємо, додаємо розведений желатин.
Збираємо торт: на корж виливаємо шоколадний ганаш, ставимо в холодильник до застигання. Коли захолоне, зверху виливаємо обліпиховий крем і знову у холодильник.



Джерело: Борошно, пудру і м'яке масло змішати, додати розтоплений шоколад, замісити тісто. Покласти в холодильник на 1 годину. Ті
close
Додати свій рецепт